Foreningen / April 2017

April 2017

Onsdag den 26. april 2017 kl. 19.30.
 
Jeg hedder Rikke Lyng Christensen og er Textilninja (tekstillærer) på Randers Produktionshøjskole, hvor jeg har arbejdet i 14 år.
Produktionsskoler er for unge mellem 16 og 25 år der skal blive klar til uddannelse.
Inden var jeg blomsterbinder og har haft et kostume udlejningsfirma og et selskabstøj udlejnings firma.
Min mor var tekstiluddannet, så jeg "faldt i gryden" som helt lille.
Nu prøver jeg at smitte så mange som muligt ( især unge) med interessen for håndarbejde, da jeg ikke kan udholde tanke om, at de mange teknikker går tabt.
Men håndarbejde er oppe imod fancy teknologi og andre tidsrøvere, så der skal virkelig lækre tekstil-orm på krogen, for at få dem til at bide på.
Det er det vi specialiserer os i på vores værksted Textil…. små overskueligheder der ender med små successer, der gerne skulle få de unge til at ville have mere, flere teknikker, udfordringer og samtidig mærke den lease for sjælen håndarbejdet kan give.
På Textil har vi måtte tænke ud af boksen, for at blive ved med at få de unge til at vælge vores værksted med syning, hækling, strik og broderi.
Så nu laver vi tekstile projekter for firmaer, Randers kommune og institutioner ect. der bestiller opgaver hos os, da det heldigvis er lykkedes os, at skabe et nytænkende ry.
Det største projekt vi har lavet, var at dekorere et plejecenter i Randers i forskellige temaer. Et projekt der tog os 1 år at lave.
Vi har måtte opfinde den dybe tallerken mange gange i løbet af det år og er stødt på mange spændende udfordringer, for kan man egentlig sy en kontrabas 1:1?.
Findes der et Burda mønster på en dansk postkasse?.
Er det hurtigst at samle ko-sten på stranden eller sy dem selv ?.
Hvad betyder signalflagene på skibene og kan det passe der ikke er grønt i dem ?
Hvordan laver man et gl.dags soltelt ?.
Hvad får minderne til at pible frem for en dement og kan man lave et kaninbur der kun er 10 cm. dybt ?
Jeg har masser af billeder med af både processen og det færdige resultat, så I kan få en fornemmelse af arbejdet….. da jeg ikke så godt kan tage jer alle med på plejehjem.